Обележили смо Дан здраве хране, са циљем да ученици стекну знања о значају очувања здравља , правилним навикама у исхрани и формирању исправних ставова и понашања. Са ученицима је вођен разговор о правилној исхрани и приказана им је презентација на ту тему. С обзиром, да истраживања у Србији показују да су заступљене погрешне навике у исхрани, посебно деце, потрудили смо се да ученици добију најбитније савете о здрављу: -разноврсно се хранити; јести воће и поврће јер су права ризница витамина; јести барену, а не пржену храну; пити доста воде; јести мање, а чешће; имати бар пет оброка дневно; одржавати личну хигијену(укључујући и радне површине, прибор за јело и припрему хране); бавити се спортом; спавати 8 до 9 сати дневно. Затим смо заједнички направили изложбу, у холу и послужили се воћном салатом. Реализатори активности: Весна Вељић, проф.разр.наставе и Владица Ђошић, проф.разр.наставе